11 Mart 2014 Salı

Berkin Elvan artık yok..

Evet, Berkin Elvan artık yok. Umut da onunla birlikte gitti..
15 yaşına hastanede, komada girmişti.. Zaten hepi topu 45 kiloydu. Ondan da 16 kiloya kadar düşmüştü. Kalmamıştı pek birşey bedeninden aslında. Umut hep vardı, onunla birlikteydi. İlk defa milyonlarca insan arkasındaydı ve bir çocuk için dua ediyordu. En solcusundan en sağcısına herkes dua ediyordu. İlk defa devlet/hükümet toplumun neredeyse bütün kesimleri için düşman olmuştu.
Başbakan çıkıp Suriyeli, Mısırlı çocuklar için ağlıyordu, dua ediyordu. Bir kere bile aklından geçmiş miydi acaba öldürdüğü Berkin? Pek zannetmiyorum.
Tek günahı sabah sabah, çatışmaların ortasında evinden ekmek almak için dışarı çıkmasıydı. Başka birşey değil. Gösteriye katılmamış, çatışmamıştı polisle. Ki yapsa dahi öldürülmesi için bir neden olabilir miydi?
Bir çocuk yahu! Ondördünde bir çocuktu o. Evine kahvaltı için ekmek alacaktı.
Emniyet orada hangi polislerin olduğunu bilmiyor. TİM şefinin orada kimlerin olduğundan haberi yok. Toplu hafıza kaybına uğramışlar.
Şimdi onlarca "keşke" ile başlayan cümle kurabilirim ama bunlar birşeyi değiştirir mi? Berkin geri gelir mi? Ne yazık ki cevap koskoca bir "hayır".Yaşanmıyor "keşke"lerle. Yoruyor insanı çünkü o kadar keşke demek.
Cumhurun başı dün aradı babasını. Babasının tek istediği hastane önünde polisin yaptığı baskının ve gaz bombalarının kaldırılmasıydı sadece. O bile olmadı.
Aciz bir milletiz, aciz. Kendimizden başkasını düşünmeyen, başımıza gelmedikçe hiçbir şeyin umrumuzda olmadığı, böyle şeylerin hep başkalarının başına geldiğini düşünen bir millet.
En çok bir şeye üzülüyorum. Haziran 2013'ten bu yana çok şey değişti. İnsanlar polisin ve devletin asıl yüzünü gördüler. Terörü asıl yaratanı gördüler. Yalnız 20 gün sonra yerel seçimler, Ağustos'ta da cumhurbaşkanlığı seçimleri olacak. Üzüldüğüm şey ise insanların, halkımızın o zamana kadar tüm bu olanları unutacağına inanmam. Bir kesim unutmayacak, ama zaten onlar hiç unutmuyor.
Berkin de ne yazık ki yitenlerden biri kalacak.. Keşke öyle olmayacak olsaydı..
Kelimeler.. Kelimeler artık boş ve gereksiz.. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder