19 Mart 2014 Çarşamba

Müthiş Zamanlar..



Müthiş bir zamanda yaşıyoruz. Gündelik hayat o kadar yoğun şiddet içeriyor ki, etkilenmemek ya da bir parçası olmadan uzağında durmak ne mümkün. Bir yandan toplumun liderliğine soyunmuş partilerin başkanları her gün birbirlerine etmedik hakaret bırakmıyor. Diğer yandan hoşgörü dini dediğimiz İslam'a inanan insanların toplam nüfusun %99,9'unu oluşturduğunu söylenmesine rağmen insanlar ne yolda birbirine yol veriyor, ne de birbirine tahammül ediyor tartışmalarda. Toplum alabildiğine kutuplaşmış. Daha da kutuplaşmaya devam ediyor.

Başlarken müthiş bir zamanda yaşıyoruz dedim. Aslında müthiş negatif anlamda kullanılmaz. Yalnız bazılarının tarifine göre olumlu anlamda da yaşıyoruz müthişi. Neden hep kötü niyetli dış mihraklar nedense.

Gerçek olan birşey varsa o da çok azımızın mutlu olduğu. Gerçek anlamda mutlu olduğu ama.

Peki bunu böyle negatif bir mesaj vermek için mi yazıyorum. Hayır! Tam tersine. Bazı şeylerin farkına vararak hayata devam etmek lazım sadece.

Bu video ise başka bir dünyayı anlatıyor. Dikkatle izlemek lazım. If you give a little love, you can get a little love of your own; yani 'Eğer biraz sevgi verirsen, sen de kendine biraz sevgi alabilirsin.'

İnsanların birbirlerine yardım etmesini, başkalarının birbirlerine yardım ettiklerini görerek kendilerine örnek almaları, bunun domino etkisi ile artarak çoğalmasını ve güzel bir dünyayı anlatıyor. Bunun için çok da fazla birşey yapmaya gerek yok. İnsanlara güler yüzümüzü göstermek bile yeterli olabilir. Araç park ederken başkasının hakkını/yolunu kapatmadığımızdan emin olmak, yolda yürürken insanların geçmesine engel olmamak, onlara çarpmamak, özellikle tek çocuklar  ya da yaşlılar karşıdan karşıya geçerken yardımcı olmak, karşımızda konuştuğumuz kişinin söylediklerini cevap vermek amaçlı değil, anlamak amaçlı dinlemek, her fikirden insanın görüşüne - bu görüş şiddet içermediği sürece - saygı göstermek, çevremizdekilere, herkese nazik davranmak... Liste daha uzayıp gidebilir. Ana amaç belli ama, ortak mutluluk için, herkesin mutluluğu için çalışmak..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder